Huis en Tuin
Aangepast zoeken

Huis en Tuin

Tips voor huis en tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Verhuistips

Verhuizen is een hele klus. Gelukkig zijn er vele adviezen hoe je slim kan verhuizen. Bekijk bijvoorbeeld eens de checklist voor verhuizen. U leest hier wat u als eerste moet doen als u verhuist.

Zo'n twee maanden voor de verhuizing kunt u de globale voorbereidingen treffen, zoals het kiezen van een verhuizer. Ook kunt, als u naar een andere plaats toe gaat, informatie inwinnen over die plaats en gemeente. vier tot twee weken voor verhuizing kunt u de concrete voorbereidingen starten, zoals inpakken en dergelijke.

De laatste twee weken voor de verhuizing zijn belangrijk om goede vorderingen met inpakken en opruimen te maken. U zult verbaasd staan hoeveel u weggooit! Reserveer hier ruim de tijd voor. De laatste paar dagen voor de verhuizing komt het erop aan om alles goed en rustig uit te voeren.

Op de verhuisdag dient u voldoende tijd en marges in te bouwen om alles gedegen te kunnen doen. Het is altijd meer werk dan u denkt, en het valt altijd tegen om alles ingepakt te hebben. Na aankomst in de nieuwe woning is het fijn om zo snel mogelijk de belangrijkste kamers enigszins op orde te hebben. Zo wordt het huis snel bewoonbaar.

Ontspan na uw verhuizing een paar dagen. En zorg dan dat u na de verhuizing zoveel mogelijk de belangrijkste zooi opruimt. Voorkom dat u maanden in de troep zit, het wordt steeds moeilijker om nog schoon schip te maken en op te ruimen. En tot slot, geniet van de resultaten. Ga in uw nieuwe tuin of op uw nieuwe balkon zitten, en drink een glaasje wijn om de goede afloop te vieren.

Meer weten over het inrichten van je nieuwe huis bij verhuizen? Lees ons stappenplan voor het inrichten van je nieuwe huis na een verhuizing.

Gas en elektriciteit in het nieuwe huis?

Altijd lastig om goed en tijdig uw gas, water en stroom over te zetten. Energiemaatschappijen stellen dat voor hun nieuwe klanten snel is geregeld. Zij kunnen hun verhuizing online of via de telefoon doorgeven. Overstappen op een nieuw product in het nieuwe huis, bijvoorbeeld ecostroom in plaats van gewone stroom? Geen probleem.
--> Goedkoopste energiebedrijven

Bij energiebedrijven zijn nieuwe klanten graag welkom. Snel en simpel overstappen naar gas en elektriciteit voor in het nieuwe huis wordt u gemakkelijk gemaakt. Zij regelen alles en zorgt voor een soepele overstap. Legt de huidige energieleverancier een boete op? Dan betaalt de nieuwe energieleverancier vaak de boete.
--> Energieleveranciers vergelijken

Verhuizen

Af en toe is het erg leuk om van woonplek te wisselen. Zo heeft u weer nieuwe uitdagingen voor uw huis en uw tuin! U kunt op basis van het nieuwe huis weer Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis. Regel daarom goed uw verhuizing.

Hierboven vindt u eigenlijk de belangrijkste tips. Met als belangrijkste besef; goede voorbereiding is het halve werk!


Home - Super links - Sitemap