Huis en Tuin

Huis en Tuin

Alles over een tweede huis

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Een tweede huis

Er zijn al recreatiewoningen voor euro 15.000. Dit zijn doorgaans veredelde tuinschuurtjes of zeer eenvoudige sta-caravans. Maar natuurlijk zijn er ook prachtige voorbeelden van de hedendaagse recreatie-woningen, die nauwelijks onderdoen voor een normale woning. En soms misschien nog wel beter zijn. Diverse plannen worden gemaakt van parken met recreatiewoningen aan het water.

Tips

Lees onze tips voor het kopen van een huis, ook een tweede (vakantie)huis.

  • Bedenk goed voordat je overgaat tot het kopen van een tweede huis. Hoeveel tijd besteed je daar nou echt, en weegt dat op tegen de kosten? Meer informatie over het kopen van een huis.
  • Een belangrijk onderwerp bij de recreatiewoning is de verhuur. Er zijn makelaars die gespecialiseerd zijn in de verhuur van recreatiewoningen. Vaak wordt de verhuur ook actief aangeboden vanuit het betreffende park. Besef dat als je hiervoor kiest, dit kan betekenen dat je nog maar vier weken per jaar in je eigen huis kan, en dat je dit nog vooraf moet bepalen anders aankondigen. Wat blijft er dan nog over van de romantiek en de voordelen van een vakantiehuis?

    Een leuke tip is dit vakantiehuisje in de Ardeche. Het betreft een particuliere vakantiewoning op een groot prive terrein, met een eigen zwembad. Zeker een aanrader om eens te huren.
  • Home - Super links - Sitemap