Huis en Tuin

Huis en Tuin

Handige tips voor je tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Moeite met het onderhouden je tuin? Wil je ook wel eens een knalgroen, strak en mooi gazon? Wij hebben een paar handige en slimme adviezen verzameld voor het inrichten en onderhouden van je tuin.Slimme tips voor de tuin

 • Tuinontwerp:
  Kies voor lokale planten, probeer de lokale situatie aanleiding te laten zijn voor het ontwerp. Bij zee kies je voor duinplanten. In de meer waterige gebieden zoals Zuid-Holland mag je best een knotwilg laten terugkomen. Dat is eerlijk en zuiver. Wil je toch een afwijkende sfeer of ontwerp zoals een mediterane uitstraling of een Japanse tuin, probeer dit dan beperkt te houden tot een gedeelte van de tuin. Kies de juiste plant op de juiste plek. Let op zon en vochtigheid. Zorg voor een goede aansluiting tussen de woonkamer en de tuin, zodat deze werkelijk een verlengstuk is van de woonkamer. Dit kan door de materialen goed op elkaar te laten aansluiten en de hoogte zoveel mogelijk gelijk te houden. Spreek bij het inschakelen van een ontwerper of tuinarchitect van te voren duidelijk de werkzaamheden, het aantal te besteden uren, het aantal concepten en controleronden en het honorarium af.

 • Tuinaanleg:
  Vraag bij verschillende hoveniers een prijs op, maar ga geen appels met peren vergelijken. Zorg dat de ontwerpen ongeveer op elkaar lijken. Zorg bij een opdracht voor een tuiniersbedrijf of hovenier dat de omschrijving van de te leveren planten goed is omschreven. Welk aantal en de precieze grootte van de planten. Dit wordt vaak uitgedrukt in de hoogte van de plant of de breedte van de stam. Wanneer je een gedeelte van de tuin laat bestraten, let dan voor de bestrating voor het volgende op. Spreek bij een opdracht nauwkeurig af wanneer er sprake is van een verzakking, en tot hoe lang de garantietermijn is.

 • Decoratie:
  Kies leuke accesoires die je weer snel kan verwisselen. Probeer eens of een klein kruidenrek sfeer biedt. Vrolijk en handig voor in de keuken; puur natuur.

 • Tuinonderhoud:
  In welke mate ben jij een tuinier? Het op peil houden van de tuin vergt alle aandacht. Elk seizoen brengt zo zijn werkzaamheden. Bedenk goed bij het aanleggen van een tuin welke mate van onderhoud je bereid bent om te plegen. Bestrijdt mieren op tijd, zo ondergraven op termijn alles. Snoei met beleid. Gooi je gevoel erin; het werkt bevrijdend! Kijk bij het tuincentrum eens naar de verschillende bemestingsmogelijkheden. Van kalk tot mest. Strooi het in de herfst. Let maar eens op wat een enorme groenpartijen dat oplevert in het komende seizoen.
 • Adverteren bij Daisycon


  Home - Super links - Sitemap