Huis en Tuin

Huis en Tuin

Alles over het ontwerpen van je tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Tuin ontwerpen

Een goed ontwerp van je tuin is noodzakelijk. Bedenk hoe je de tuin precies gaat gebruiken. Waar zit je 's-middags of 's-avonds in de zon? Wat is de beste plek voor welke beplanting? Is een vijver nog een optie? Overweeg om je tuin te laten ontwerpen door een hovenier.Tips

Dit zijn onze tips voor een goede inrichting en ontwerp van uw tuin.

  • Zorg voor een goede aansluiting tussen de woonkamer en de tuin, zodat deze werkelijk een verlengstuk is van de woonkamer. Dit kan door de materialen goed op elkaar te laten aansluiten en de hoogte zoveel mogelijk gelijk te houden.
  • Vraag bij verschillende hoveniers een prijs op, maar ga geen appels met peren vergelijken. Zorg dat de ontwerpen ongeveer op elkaar lijken.
  • Zorg bij een opdracht voor een tuiniersbedrijf of hovenier dat de omschrijving van de te leveren planten goed is omschreven. Welk aantal en de precieze grootte van de planten. Dit wordt vaak uitgedrukt in de hoogte van de plant of de breedte van de stam.
  • Wanneer je een gedeelte van de tuin laat bestraten, let dan voor de bestrating voor het volgende op. Spreek bij een opdracht nauwkeurig af wanneer er sprake is van een verzakking, en tot hoe lang de garantietermijn is.

    Tuinenkunstgras.nl


  • Home - Super links - Sitemap