Huis en Tuin
Aangepast zoeken

Huis en Tuin

Tips voor huis en tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Hou je van doe het zelven en klussen? Wij hebben een aantal handige, slimme, goedkope en goede tips verzameld voor huis en tuin. Leuke en slimme ideetjes om je huis en tuin er vrolijk en fris te laten uitzien! Daarnaast geven we verschillende adviezen over een goed onderhoud van je huis en tuin. Of bekijk het actuele nieuws om je huis op te fleuren je tuin op te knappen.

Bekijk de volgende pagina's:

 • Tips voor het huis
 • Tips voor de tuin
 • Klussen
 • Doe het zelven
 • Onderhoud
 • Verhuizen
 • Stappenplan verhuizing
 • Actueel nieuws
 • Woonkamer ideeen
 • Woonkamer inrichting
 • Interieur ideeen woonkamer
 • Woonideeen woonkamer
 • Huis & Tuin aanbiedingen

 • Het kan aardig warm worden in de zomer in huis. Lastig als u of uw kinderen koel willen slapen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. De allersimpelste en meest energiezuinige oplossing is het toepassen van zonwering. Houd de warmte buiten en de koelte binnen. Er zijn allerlei varianten van zonwering beschikbaar. Te denken valt aan het reguliere markies systeem. Maar rolluiken zijn ook in opkomst. Tegenwoordig worden zonweringen voorzien met allerlei handige extra's, die de levensduur vergroten, zoals een zon-, wind- en regenmeter. Een zonwering is snel bij u opgehangen door een erkend specialist.  Slimme tips voor je huis

  Let op het volgende bij het inrichten en onderhouden van je huis:

  Kies meubels die net zo groot zijn als je huis. Woon je klein, koop dan kleine meubelen. Een villa? Plaats een paar goede grote meubels zodat het geen volle indruk krijgt. Maak een onderscheid tussen enkele goede basis meubels en accesoires. De kleine dingen kun je bij wijze van spreken per seizoen wisselen. Zo blijft je woning afwisselend, terwijl je toch een goede duurzame basis hebt.

  Pleeg voldoende onderhoud. De Vereniging Eigen Huis heeft uitstekende gidsen voor het noodzakelijke regelmatige onderhoud van de woning. Wat moet je allemaal onderhouden, en welk onderhoud kun je in elke maand doen? Vergeet niet af en toe de dakgoten schoon te maken en het dak te inspecteren. Een lekkage is vervelend en kan kostbaar zijn! De opstalverzekering gaat uit van een juist en regelmatig onderhoud. Laat je dit na, dan loop je de kans dat er bij schade minder wordt uitgekeerd.

  Meer tips voor je huis.
  Handige tips voor je tuin

  Voor het inrichten en het ontwerpen van je tuin kun je denken aan een aantal slimme overwegingen:

  Bedenk goed bij het aanleggen van een tuin welke mate van onderhoud je bereid bent om te plegen. In welke mate ben jij een tuinier? Het op peil houden van de tuin vergt alle aandacht. Elk seizoen brengt zo zijn werkzaamheden.

  Kies leuke accesoires die je weer snel kan verwisselen. Probeer eens of een klein kruidenrek sfeer biedt. Vrolijk en handig voor in de keuken; puur natuur.

  Kies voor lokale planten, probeer de lokale situatie aanleiding te laten zijn voor het ontwerp. Bij zee kies je voor duinplanten. In de meer waterige gebieden zoals Zuid-Holland mag je best een knotwilg laten terugkomen.

  Let bij het planten van planten en struiken op de juiste plek. Let daarbij vooral op de toegestane hoeveelheid zon.

  Meer tips voor je tuin.


  Het klinkt gek, maar is erg gemakkelijk! Planten bestellen via internet. Je kan gewoon lekker shoppen, juist ook op tijden als de tuincentra niet open zijn. Laat je tuin lekker alle kleuren knallen. En neem anders een abonnement op Home and Garden; Maak nu voordelig kennis met het lifestyleblad voor binnen en buiten en laat je inspireren!


  Home - Super links - Sitemap