Huis en Tuin
Aangepast zoeken

Huis en Tuin

Tips voor huis en tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Stappenplan voor het inrichten van je nieuwe huis bij een verhuizing

Voorkom teleurstellingen bij je verhuizing: ons stappenplan.

Dus je gaat verhuizen? Het minst leuke gedeelte hieraan – meestal na de financiële strop – is het verhuizen van de spullen! Hierbij komen vaak veel afwegingen en beslissingen kijken. Welke spullen neem ik mee? Hoe richt ik mijn nieuwe woonkamer eigenlijk in? Welke kleuren wil ik behouden en welke kleur wil ik toevoegen/verwijderen? Hoe worden de bank, de tafel en de tv het beste één geheel (zonder dat het de eettafel in de weg staat)? Meten, meten, meten! Passen, passen, passen! Tot je een ons weegt. Je kent het wel. Hier wat tips om van verhuizen een kleine moeite te maken:

1. Passen en meten dus!

Past je oude bank wel in de nieuwe woonkamer? Is het een afweging om een kleinere tafel te nemen, in verband met de ruimte? Veel van zulke vragen zijn de eerste stap naar het verkrijgen van een goede woonkamerindeling. Het begin van een gunstige indeling is het opmeten van, tja.. eigenlijk alles: de lengte van de muren, de plinten, het interieur en de lengte en de breedte van de vloer. Maak je van het meten en passen je specialiteit, dan wordt verhuizen een ‘piece of cake’. Pas op, veel mensen verkiezen gemakzucht boven precisie en verkijken zich hierop (en komen de dag van verhuizen de deur niet door met een zware bank in de handen).

2. Plattegrond schetsen

Schets een plattegrond en probeer een schaalmodel te maken van de indeling van je nieuwe kamer. Als je alles hebt opgemeten kun je van tevoren tot in de details uittekenen hoe je kamer eruit komt te zien. Aan de hand van een schets van de nieuwe kamer kun je echter ook je meubels al een mooi plekje geven!

3. Verhuizen

Aan de slag! Je overgebleven en/of nieuwe spullen kunnen naar je nieuwe huisje. Heb je stap 1 en 2 goed aangepakt, dan moet dit gedeelte een makkie zijn. Je zet de spullen neer op de plek waar je ze in de planning hebt neergezet en voilà!

4. Tussen kleur en kitsch

De laatste fase van het verhuizen. Vaak is een nieuwe huis onwennig, kil en voelt het nog ‘onbewoond’. Dit komt meestal doordat er nog geen afwerking is. Geen bloemen, geen potjes, geen kleur. Dit valt op te lossen door de toevoeging van kleur in details. Geef de gordijnen bijvoorbeeld dezelfde kleur als de bank, om het één geheel te maken. Of je zorg dat je houten tafel alles behalve een gewone houten tafel is. Kies bijvoorbeeld een tafelkleed en fleur je eethoek eenvoudig op! Je zult zien dat een klein beetje kleur de wereld doet verschillen. Potjes op de vensterbank, wat kaarsjes hier en daar, een schilderij aan de muur. En there you go: je eigen nieuwe stekkie!


Home - Super links - Sitemap