Huis en Tuin
Aangepast zoeken

Huis en Tuin

Tips voor huis en tuin

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Interieur ideeen woonkamer

Vind hier leuke interieur ideeen voor je woonkamer. Lees handige tips om je huiskamer met weinig moeite net dat beetje extra te geven zodat het bezoek zegt; heb je nieuwe meubels? Dit zijn onze tips voor interieur ideeen:

Tip 1: Grootte van je meubels
Denk na over de grootte van je meubels. Wil je enkele grote meubels plaatsen, of wil je plek voor meerdere kleinere meubels. Een grote zitbank mistaat niet als je het voor de rest rustig houdt.
Tip 2: Gebruik van kleuren
Denk na over het gebruik van kleuren. Wil je in de woonkamer wat meer verschil, dynamiek en levendigheid in de aankleding? Of is er al genoeg levendigheid in huis en moet de inrichting rustig, helder en ingetogen gebalanceerd zijn?
Tip 3: Handige indeling
Hoe is de indeling het handigst en het meest logisch?
Tip 4: Maak deelruimten
Je woonkamer heeft veel verschillende functies en gebruiksmomenten. We gaan ze niet allemaal opnoemen, het kan een feestruimte zijn of soms een ruimte voor bezinning. Maar er zijn toch zeker wel drie hoofdfuncties die doorgaans in de huiskamer plaatsvinden;
  • de zithoek; belangrijkste plek van het huis
  • de eethoek; ook erg belangrijk, vaak vinden hier nog meer contactmomenten en samenzijn plaats dan in de woonkamer
  • een eventuele keuken aan de woonkamer gelegen; ook erg belangrijk, de keuken vormt naast de zit- een eethoek toch ook vaak de spil van het huishouden.

    Maak deze deelruimten duidelijk en geef elke eigen deelruimte een duidelijke vorm en afwerking.
  • Home - Super links - Sitemap