Huis en Tuin

Huis en Tuin

Handige tips voor het huis

Huis Tuin Handige tips Handige links Home

Inspiratie nodig voor de inrichting van je huis? Let je wel op een goed onderhoud van de woning? Voor het onderhouden en inrichten van je huis hebben wij diverse handige, slimme, goedkope en goede tips verzameld!Handige tips voor het huis

 • Inrichting:
  Kies meubels die net zo groot zijn als je huis. Woon je klein, koop dan kleine meubelen. Een villa? Plaats een paar goede grote meubels zodat het geen volle indruk krijgt. Maak een onderscheid tussen enkele goede basis meubels en accesoires. De kleine dingen kun je bij wijze van spreken per seizoen wisselen. Zo blijft je woning afwisselend, terwijl je toch een goede duurzame basis hebt.

 • Beveiliging:
  Vraag bij de lokale politie naar de mogelijkheden van een veiligheidscheck. Meestal is dit gratis en vrijblijvend. Een alarmsysteem is niet duur en vormt wel net die extra drempel voor ongewenste gasten! Informeer bij vakantie de buren en de politie, gebruik enkele lichtschakelaars met verschillende insteltijden en vraag de buren om tijdig de post weg te halen Denk eens na hoe eenvoudig het is om bij het vergeten van een sleutel binnen te komen. Zo makkelijk heeft een dief het ook! Zet een veiligheidshouder op ramen.


 • Onderhoud:
  De Vereniging Eigen Huis heeft uitstekende gidsen voor het noodzakelijke regelmatige onderhoud van de woning. Wat moet je allemaal onderhouden, en welk onderhoud kun je in elke maand doen? Vergeet niet af en toe de dakgoten schoon te maken en het dak te inspecteren. Een lekkage is vervelend en kan kostbaar zijn! De opstalverzekering gaat uit van een juist en regelmatig onderhoud. Laat je dit na, dan loop je de kans dat er bij schade minder wordt uitgekeerd.

 • Verbouwing of aanbouw:
  De mogelijkheden voor het krijgen van extra hypotheek en anders een lening zijn ruim voor verbouwing. Je huis wordt namelijk meer waard. De extra hypotheek of lening wordt meestal een zogenaamd bouwdepot genoemd. Je betaalt dan alleen rente als je het geld ook besteedt. Besef dat bij een aanbouw, het bestaande deel er opeens 'oud' uit kan zien. Ook de kosten van het opknappen van het bestaande deel dien je mee te nemen in je budget. Vraag zeker drie of vier verschillende offertes op. De verschillen kunnen groot zijn. Denk bij de prijs aan de totale afwerking. Wie betaalt, bepaalt: Bekijk nauwkeurig of alles wordt zoals jij dat wil, vergeet niet dat jij de baas bent. Let op meerwerk: Houd goed in de gaten of en hoeveel extra werk, het zogenaamde meerwerk, wordt verricht. Voorkom verrassingen op het eind.
 • Adverteren bij Daisycon


  Home - Super links - Sitemap